info@osterlenbryggarna.se | 0417-13500

II Tralcio 12% 75cl

Typ: Mousserande öl & vin

Land: Italien

Alkohol: 12%

Volym: 75cl x 1fl

Artikelnr: 18271 Kategori: Product ID: 3894

Beskrivning

En viktig del av samma etikett, grenen anspelar både på vinstockar och humle, för att betyda just mötet mellan två världar, men avser också att framkalla bilden av kontinuerlig utveckling, av permanent forskning som en djup känsla av idén om framtiden.

En blandning av kornmalt must och druvmust. Två typer av olika jästsorter, den ena bryggande och den andra oekologiska, leder till att Il Tralcio når en alkoholhalt som ligger mycket nära alkoholhalten hos mousserande viner.

Jäsningen i flaskan, av vinjästen, ger ett livligt och elegant brus. Skummet är fint och ihållande. Lukten är sammansatt av friska blom sensationer (hibiskus, ljung), fruktiga toner med en träig ton, mogen med gul pasta och skal. En lätt kryddig ton uppfattas i bakgrunden. På gommen är den len, med en avsiktligt lätt kropp och med en generös alkoholhalt perfekt balanserad av kombinationen av syra och brus. Finishen är ren, torr och ganska ihållande.

Utmärkt som aperitif, lämplig att kombinera med traditionella medelhavs rätter. Den kan hitta ett utmärkt stöd i kött- och fiskarter, medel åldrade ostar, även blå. Vi rekommenderar servering i ett vinglas vid en temperatur mellan 6°C och 8°C