info@osterlenbryggarna.se | 0417-13500

Under 70 år har Österlenbryggarna funnits från 1953-2023, och detta vill vi fira med flera olika speciella nyheter under 2023. Några har en speciell anknytning till företaget, andra är nya bryggningar.

Österlen Lager 5%  &  3,5%

Vår klassiska färsköl från 1996. Men nu med förbättrat recept. Ljus och maltig med 3 sorters rostad kornmalt, samt humle från Hallertau i Bayern.

Österlen Jubileum 5,6%  &  3,5%

En klassisk tysk helles lager. Ljus gul i färgen och behagligt maltig med en måttlig beska och friskhet från tysk ädelhumle.

Österlen Honey Ale 6,5%

Grundaren Nils Persson hade ett stort intresse för honung och hade en biodling Fyledalen. Därför hyllar vi Nisse med denna öl, ljus i färgen balanserad beska och fruktighet från honungen.

Österlen ÄPA 4,2%  &  3,5%

Med skånsk äppelmust från Österlens äppelrike, Kiviks musteri har vi smaksatt en i grunden bryggd APA. Naturligtvis kallar vi den ÄPA! Man kan ana en äppeldoft och en fruktighet från äpple. Torr & Frisk!

Österlen Starkdricka 5,0%

Grundaren Nils Perssons traditionella svagdricka från 1953 blir nu starkdricka i vår moderna tappning. Fortfarande med samma goda smak, maltigt söt och fyllig

 

 

 

Add comment

Jag godkänner integritetspolicyn