Candyman Caramel 30%

Likör/shot med smak av karamell och toffekola.
Passar perfekt i drinkar.

 

 

 

 

Fishshot 30%

En frisk shot med viss sötma och smak av menthol och lakrits.
Passar att serveras kyld som snaps/shot eller i drinkar.

 

 

 

 

Gammel Dansk Chili & Lakritsshot 32%

Precis som den vanliga Gammel Dansk shoten är denna ihopsatt med 29 olika ingredienser men med en annan smakbalans. En nedtonad bitterhet med en framträdande smak av söt lakrits och chilin kommer som en varm eftersmak.
God att dricka som den är eller tillsammans med en kall öl.

 

 

 

 

Star Dry Gin 37,5%

Stor, kryddig doft med tydliga karaktärer av enbär, ärter och citrusskal. Ren och fruktig smak.

Star Dry Gin är en svensk klassiker som smakmässigt är välbalanserad och idag sker på ett mer modernt recept än från början 1933.

 

 

Braastad VS 40%

Druvig doft med fatkaraktär, inslag av örter, aprikos, hasselnötter, apelsinskal och kakao. Smaken är mjuk med viss eldighet.

Braastad VS är sammansatt av speciellt utvalda eau de vier från distriktet Fins Bois som lagrats i minst 4år på fat av fransk limousinek i familjen Braastads källare.

 

 

Gosling’s Black Seal Rum 40%

Komplex, fyllig och intensiv doft. Härlig blandning av arrak, torkad frukt, kokos, banan och vanilj. Harmonisk och smakrik med en kryddig lite eldig avslutning.

Historien för Gosling's Black Seal började redan våren 1806. Idag är Gosling's Black Seal Rum Bermudas största exportprodukt. Synonymt med hela Bermuda och inte minst med nationaldrinken Dark'n'Stormy.

 

Gammel Dansk Bitter 38%

Bittersöt doft med inslag av örter. Bitter och fyllig smak av rönnbär, lakrits och örter. Lång, torr och komplex eftersmak.


I danmark är var femte flaska som köps en Gammel Dansk. Den klassiska Gammel Dansk bittern såldes för första gången 1964 i danska butiker. Hemligheten bakom den speciella bittra smaken ligger i förhållandet mellan 28 olika kryddor och örter från hela världen. För att nämna några så innehåller den bland annat angelikarot, muskot, anis, ingefära och rönnbär. Du kanske inte kan smaka den enskilda beståndsdelen direkt, men du skulle säkert vara medveten om skillnaden om en av ingredienserna togs bort.

 

 

Linie Aquavit 41,5%

Stor kryddig doft med fatkaraktär, kummin, dill, pomerans och fänkål. Smaken är mjuk och behagligt fyllig.

Nordens äldsta aquavit. Den skickas enligt tradition på en fyra månader lång resa runt jorden där den korsar ekvatorn två gånger. Totalt är Lysholms Linie lagrad på sherryfat i sexton månader.

 

 

 

Courvoisier V.S. 40%

Courvoisier VS är lagrad en längre tid än normalt för en VS, detta för att ge den en mer distinkt karaktär och fylligare smak. En ungdomlig cognac med frukt och ektoner. Kraftfull och harmonisk, ren smak och fin fyllnad.

 

 

 

Laphroaig 10yo 40%

Rökig doft med toner av sjögräs och inslag av sötma. Smaken är överraskande söt med inslag av salt och torv. Den mest klassiska i Islay Malt whisky-familjen.

 

 

 

 

Jim Beam Honey 35%

Söt och nyanserad, kryddig smak med inslag av bourbonwhiskey, honung, nötter, apelsin och vanilj. 

 

 

 

 

Wild Africa Cream 15%

Wild Africa Cream är en gräddlikör med ursprung från de berömda vindistrikten i Western Cape i Sydafrika. Producenten Wild Cape Liqueurs blandar färsk grädde med den destillerade spriten på ett avancerat sätt som gör att hållbarheten är minst två år,  dessutom kan produkten förvaras i kylskåp utan att den klumpar ihop eller separerar sig.

 

 

 

Brugal Blanco Especial 40%

En vit rom med högsta möjliga renhet. Lagras 12-16 månader och filtreras genom tredubbla kolfilter. Balanserad doft med en delikat, mjuk och elegant smak.

 

 

 

 

Ultrapres Öl-Likör 20%

Ultrapres öllikör är destillerad från en mörk söt belgisk ale. När destilleringen är klar tillsätts kaffeextrakt så att slutprodukten får en alkoholstyrka på 20%. Ultrapres kallas också Hot Beer. Anledningen till det är att man oftast dricker den som en klassisk Hot Shot. Man värmer alltså upp drycken i ett shotglas och toppar med lite grädde. En Hot Beer är ett utmärkt alternativ till en Irish Coffee. Ultrapres passar även utmärkt som en vanlig avec.

 

 

Sauza Tequila Silver 38%

Sauza Blanco kan klassas under silver-kategorin och är alltså en vattenklar och ren tequila. Detta gör den välanpassad för att drickas såväl ren som den är, eller till att användas som drinkingrediens i drinkar.

 

 

 

 

Highland Park 18yo 43%

Nyanserad, rökig smak med fatkaraktär, inslag av torkad tropisk frukt, nötter, mörk choklad, jord och honung. 

 

 

 

 

Sauza Tequila Gold 38%

Sauza Extra Gold är den något lyxigare produkten ifrån Sauza. Sin gyllengula karaktär får den av att den lagras på Redwood-fat i ca 6 månader. Passar väl till drinkar men även att dricka ren, tack vare sin rika smak.

 

 

 

 

Kilbeggan Irish Whisky 40%

Doften av Kibeggan Whiskey är mjuk och söt med vanilj och karamell som framträdande toner. Texturen är len och smaken rik;  nougat, nötter, tofee och karamell  samsas med inslag av av frukt och krydda som tillför motpol och hetta. Avslutningen är mjuk med inslag av vanilj och rostat trä. Kilbeggan är ingen komplex whiskey och det är heller inget de eftersträvar. Istället är Kilbeggan Whiskey ett mycket bra, prisvärt alternativ att avnjutas under mer modesta former.

 

 

Sourz Apple 15%

Sourz Sour Apple är en härligt frisk likör som kombinerar syrlighet med sötma på ett utmärkt sätt. Den unika touchen av sött och surt skapar en mängd nya möjligheter för drinkmixande.

 

 

 

 

Braastad XO 40%

Druvig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av aprikos, örter, choklad, hasselnötter och vanilj. Smakrik, balanserad och komplex med antydan till sötma. Eftersmaken är lång och rik med fint avrundad fruktighet.

Braastad XO Fine Champagne är sammansatt av utvalda eau de vier från Grand och Petite Champagne. De är de främsta kvalitetsområdena i Cognac. Kvalitetsbeteckningen Fine Champagne kräver att minst 50% av konjaken ska vara från Grande Champagne.

 

 

Braastad VSOP 40%

Elegant, komplex arom med blommiga toner och en väl integrerad ek som ger en mild och rund cognac med trevlig fyllighet. Eftersmaken är mjuk och lång.

Braastad VSOP Réserve består av utvalda eau de vier som ger en ädel och harmonisk karaktär.

 

 

 

Jim Beam Red Stag 40%

Det är en briljant djärv kombination av fin fyraårig Jim Beam Bourbon och ett inslag av naturligt svarta körsbär. Resultatet liknar inget du har upplevt tidigare, den väl avrundade smaken gör att den är lika utsökt att blanda med eller bara dricka "straight up".

 

 

 

 

 

Jägermeister 35%

Jägermeister är tyska för jägarmästaren och den innehåller 56 hemliga örter. Den har en kryddig smak med viss bitterhet, inslag av lakritsrot, torkade örter, kanel, ingefära och pomerans.

 

 

 

 

 

Bornholmer Bitter 38%

Denna bitterhet är mycket tydlig men bekväm och här skymtas även bland annat druvor och kanel. Eftersmaken är mycket mild bitter med inslag av lätt sötma.

 

 

 

 

 

Bornholmer Traditions Akvavit 42%

Denna gyllene lyxiga akvaviten har en rik, mjuk och behaglig smak. De vackra "gardiner" i glaset avslöjar att detta är en snaps med fyllighet.

 

 

 

 

 

Piratens Besk 32%

Till minnet av Fritiof Nilsson Piraten. Han skrev mästerverk som Bombi Bitt och jag, Bock i Örtagård och många fler. Nu har vi återupplivat den dryck, som han helst ville bli bjuden på, en besk med smak av blommande malört från Österlen.