Österlen Pilsner 2,6%

Ett vackert guldglänsande helmaltsöl med en välbalanserad beska skapt med tre olika sorters humle.
Detta har vi tagit fram som en påminnelse om ett riktigt gott öl, som inte handlar om höga alkoholhalter utan ett gediget bryggarhantverk.

Pilsner kommer ursprungligen från staden Plzen i Böhmen, Tjeckien. Där bryggdes ölsorten första gången den 5 oktober 1842. Pilsner är den vanligaste ölsorten i Tyskland där den heter Pilsener eller bara Pils. Ölsorten är ursprunget till alla moderna ljusa lageröl.

 

 

Nygårda Påskmust

Nygårdas påskmust baserar sig på ett originalrecept från 1910 och smakar som en must ska smaka. Med en perfekt balans mellan sötma, kryddor och härligt skum är den en given favorit på påskbordet – för såväl stora som små.

 

 

 

 

Nygårda Julmust

Nygårdas julmust baserar sig på ett originalrecept från 1910 och smakar som en must ska smaka. Med en perfekt balans mellan sötma, juliga kryddor och härligt skum är vår must älskad av både stora och små.

 

 

 

 

 

Nygårda Hallonsoda

En riktig sommarklassiker som ger samma härliga känsla som när man äter färska hallon direkt från busken.

 

 

 

 

 

Nygårda Sockerdricka

En av svensk läsktraditions största klassiker. Har en tydlig sötma utan att bli alltför söt och passar såväl stora som små läskälskare.

 

 

 

 

 

Nygårda Cola

En Nygårdafavorit med klassiskt god colasmak!

 

 

 

 

 

Nygårda Fruktsoda

Påminner till utseendet om sockerdricka men skiljer sig smakmässigt genom de inslag av citron och lime som blommar upp när man avnjuter den. En mycket omtyckt smak som drar lite åt det vuxna hållet.

 

 

 

 

 

Nygårda Apelsin

Klassisk och mycket omtyckt läsk med härlig smak av solmogna apelsiner och en fin balans mellan syrligt och sött.

 

 

 

 

 

Loka Päron

Loka Päron lanserades våren 2005 och blev snabbt en stor favorit. Kanske kan det bero på att de tagit en av fruktrikets mest läskande smaker och förenat med hälsokällans friska vatten.

 

 

 

 

 

Loka Citron

Loka Citron buteljerades för allra första gången redan år 1987 och var den första smak som adderades till hälsokällans friska vatten. Vilket visade sig vara en ganska bra idé.

 

 

 

 

 

Loka Naturell

Man kanske inte ska överdriva och säga att Loka Naturell är tusen år gammal, även om det till viss del är sant. Däremot har Loka Naturell alltid funnits så länge man kolsyrat hälsokällans naturligt smakrika vatten.

 

 

 

 

 

Grängesbergs Lättöl 2,1%

En lättöl från Spendrups som karaktäriseras av en tydlig maltdoft och utpräglad humlearom med smak av malt och framträdande humlebeska.

 

 

 

 

 

Bayersk Lättöl 2,1%

En lättöl med jämn maltfyllighet och avstämd humlebeska. God avrundad kola/knäckkaraktär och en liten sötma.

 

 

 

 

 

Champis

Champis skapades av Robert Roberts 1910 och gick från början under namnet "Champagneläskedryck", men fick i folkmun namnet Champis. Än idag framställs Champis med samma hemliga recept som endast skaparens sonsonson känner till.
Drycken innehåller ingredienser från både äpple och druva, vilket gör att smaken påminner om sprudlande champagne.

 

 

 

 

 

Nygårda Päronsoda

Denna sommarfavorit har en härligt tydlig doft och smak av päron. En av Nygårdas storsäljare!

 

 

 

 

 

Trocadero

Trocadero, som lanserades i Sverige i början av 50-talet, är en läsk med en alldeles egen smak och karaktär. Den speciella smaken är ett resultat av blandningen apelsin och äpple, en både spännande och ovanlig kombination som är frisk och mycket läskande.

 

 

 

 

 

Ramlösa Citron

"Den franske 1700-talsfilosofen Rousseau sa att naturen är vår källa, och att vi människor är som allra lyckligast när vi befinner oss i samklang med den.

Vi tror att han hade rätt. På Ramlösa gör vi oss inte till, och inte heller lovar vi att du ska bli ung och vacker av vårt vatten. Istället berättar vi bara som det är: att det tar 70 år för regn att bli till Ramlösa. Det är nämligen så lång tid det tar för naturen själv, att rena och smaksätta vattnet innan det når källan i Ramlösa Brunn."

 

 

 

Ramlösa Naturell

"Den franske 1700-talsfilosofen Rousseau sa att naturen är vår källa, och att vi människor är som allra lyckligast när vi befinner oss i samklang med den.

Vi tror att han hade rätt. På Ramlösa gör vi oss inte till, och inte heller lovar vi att du ska bli ung och vacker av vårt vatten. Istället berättar vi bara som det är: att det tar 70 år för regn att bli till Ramlösa. Det är nämligen så lång tid det tar för naturen själv, att rena och smaksätta vattnet innan det når källan i Ramlösa Brunn."

 

 

 

Schierlinger Pils 5,0%

Denna delikata Pilsneröl har en förstklassig smak av humle med en härligt frisk beska som lägger sig längst bak på tungan. Passar utmärkt till fisk och skaldjur.

 

 

 

 

 

 

Weltenburger Pils 4,9%

En frisk och angenäm pils med en balanserad blandning av humle som märks i både doft och smak. Denna lageröl är ljust gyllen färgad med en fast och kraftig skumkrona. Inte lika kraftig i bitterhet och beska, är denna sydtyska pils om man jämför med dess nordtyska motsvarighet. En pils kan man njuta, var som helst och när som helst men den passar också bra till sillbordet eller kräftskivan.

 

 

 

 

Ysta IPA 6,5%

Är vårat första överjästa öl som vi är mycket stolta över. Med inte en allt för kraftigt framträdande humlad beska men med en härligt frisk och blommig eftersmak.