Ysta 1996 Jubileums Ale 6,0%

 

1996 bryggdes Ysta Färsköl för första gången på bryggeriet i Ystad. För att fira dessa 20 år har vi nu tagit fram en jubileumsöl, en blend av ale och lager. En smakrik öl med amerikansk och tysk humle.

 

Ölet är tillägnat Kenth Persson, grundare av ÖsterlenBryggarna och Ysta Färsköl. Kenth tog fram detta recept och satte alltid kvalitet och råvaror i första rum för att få fram den bästa ölen.

 

Det vill vi föra vidare!

 

 

Österlenpilsner 5,0%

 

Österlenpilsner är ett vackert guldglänsande helmaltsöl med en välbalanserad beska skapat av två olika sorter humle.

 

Detta har vi tagit fram som en påminnelse om ett riktigt gott öl och ett gediget hantverk.

 

Pilsner kommer ursprungligen från staden Plzen i Böhmen, Tjeckien. Där bryggdes ölsorten första gången den 5 oktober 1842. Pilsner är den vanligaste ölsorten i Tyskland där den heter Pilsener eller bara Pils. Ölsorten är ursprunget till alla moderna ljusa lageröl.

It’s Getting Weird 4,0% BRAW

 

All öl från Nörrebros BRAW-serie är bryggda med 100% ekologiska ingredienser av finaste kvalitet.

Märk väl att samtliga brygg är experiment och tappas endast upp i tillfälliga upplagor. Skål!

 

Kettle sour bryggt i samarbete med Gamma Brewing. Frisk och krispig med en välbalanserad syrlighet. Gurka och mynta tillfört under kokning och limejuice under fermenteringen.  

 

 

Österlen Pilsner 2,6%

Ett vackert guldglänsande helmaltsöl med en välbalanserad beska skapt med tre olika sorters humle.
Detta har vi tagit fram som en påminnelse om ett riktigt gott öl, som inte handlar om höga alkoholhalter utan ett gediget bryggarhantverk.

Pilsner kommer ursprungligen från staden Plzen i Böhmen, Tjeckien. Där bryggdes ölsorten första gången den 5 oktober 1842. Pilsner är den vanligaste ölsorten i Tyskland där den heter Pilsener eller bara Pils. Ölsorten är ursprunget till alla moderna ljusa lageröl.

 

 

Brösarps Backabrygd 5,2%

Ett opastöriserat och ofiltrerat lageröl med härlig friskhet och lagom beska.
I kokningen tillsätts algen Protafloc som ger ölen mer klarhet än vår vanliga färsköl, och gör att den inte får någon köldgrumlighet.

 

 

 


 

Brösarps Backabrygd 3,5%

Ett opastöriserat och ofiltrerat lageröl med härlig friskhet och lagom beska.
I kokningen tillsätts algen Protafloc som ger ölen mer klarhet än vår vanliga färsköl, och gör att den inte får någon köldgrumlighet.

 

 

 


 

Guinness 4,2%

En stout med maltig, rostad smak med inslag av charkuterier, lakrits, kaffe, mörkt bröd och pomerans.
Serveras kyld, gärna till rätter av mörkt kött.

 

 

 

 

 

Weltenburger Festbier 5,3%

En utmärkt lager från gamla anrika Weltenburger Klosterbryggeri. Maltig och fyllig med en fin beska.

 

 

 

 

 

Weltenburger Winter Traum 5,2%

En Vinterdröm (Wintertraum) från Tyskland, med toner av karamell tack vare den speciellt utvalda malten. En sofistikerad och lyxig smak.

 

 

 

 

 

Ysta Färsköl 3,5%

Detta öl är bryggt enligt våra skånska öltraditioner på Bryggeriet i Ystad, och går under den tyska renhetslagen. Allt för att nå ett angenämt och smakrikt öl.

 

 

 

 

Ysta Julöl 5,7%

Ysta Julöl är ett mörkt färsköl som bryggs enligt genuin bryggartradition. Detta julöl innehåller fyra olika sorters malt som sedan kompletteras med en aromahumle från Hallerdau-distriktet i Bayern och en bryggerijäst som balanserar detta.
I detta lilla lokala bryggeriet i Ystad tillverkar vi vårt öl enligt den tyska renhetslagen. Inga onödiga tillsatser, det blir bättre så. Eftersom detta är ett färsköl har det inte genomgått någon filtrering eller pastöriserats, vilket gör att ölet bibehåller alla de finaste smakämnena.

 

Grängesbergs Lättöl 2,1%

En lättöl från Spendrups som karaktäriseras av en tydlig maltdoft och utpräglad humlearom med smak av malt och framträdande humlebeska.

 

 

 

 

 

Cruzcampo 4,8%

Cruzcampo bryggdes första gången 1904 i Seville, Spanien. Idag är Cruzcampo Spaniens största bryggare med sina fem bryggerier. Ölet representerar en typisk spansk livsstil där spontanitet, nöje och socialt umgänge är en självklarhet.

 

Uppfriskande doft av lätt maltighet och fin humlekaraktär, en frisk smak med en mjuk beska som avslutning.

 

 

 

 

 

 

 

 

Demon 5,2%

Denna djup bronsfärgade lager är framtagen av bryggmästaren själv med en doft från karamell och rostad malt. Smaken är välbalanserad av karamelliserad malt och blommig humle.

 

 

 

 

 

Knize 5,0%

En gyllene traditionell tjeckisk lager. Lagom humlad med en krispig och ren smak. Uppfriskande och törstsläckande öl som passar bra till all slags husmanskost.

 

 

 

 

 

Lobkowicz Premium 4,7%

Är en speciell tjeckisk blondin lager. Smidig och fruktig smak, härligt krämig. Sötma av malt dröjer på upploppet.

 

 

 

 

 

 

Weltenburger Urtyp Hell 4,9%

Ett typiskt Bayerskt öl, ljust i färgen och med en lätt smak av humle. Välbalanserad och smakfull, gjord av Bayersk malt som är mältad i bryggeriets egna mälteri. En bländande välsmak som uppnås av lång mognad i kall lagerkällare. Passar bra till den svenska husmanskosten.

 

 

 

 

 

Weltenburger Hefe Weißbier Hell 5,4%

Ett överjäst veteöl enligt den Bayerska traditionen, vilket ger den karaktäristiska friska, lätt blommiga doft och fruktiga smak. En fin törstsläckare under en varm sommardag.

 

 

 

 

 

 

Weltenburger Asam Bock 6,9%

Asam Bock är en nattsvart dubbelbock med en maltig arom och en söt ton. Intensiv i doften och kraftig i smaken. En världsberömd specialitet från klostret som passar bra till grillat lamm eller gris, men även till mörk choklad.

 

 

 

 

 

 

Weltenburger Anno 1050 5,5%

Ett klassiskt Märzenbier, som förr bryggdes i mars med en hög alkholhalt för att hålla ända till Oktoberfesten, från världens äldsta kloster bryggeri. Anna 1050 har en guldgul färg med en fyllig maltighet och en uppfriskande örtsötma. Ölet togs fram år 2000 för firandet av bryggeriets 950 års jubileum. Det här kraftfulla ölet passar utmärkt till smakfulla korvar, och varför inte med lite surkål till.

 

 

 

 

 

 

 

Weltenburger Pils 4,9%

En frisk och angenäm pils med en balanserad blandning av humle som märks i både doft och smak. Denna lageröl är ljust gyllen färgad med en fast och kraftig skumkrona. Inte lika kraftig i bitterhet och beska, är denna sydtyska pils om man jämför med dess nordtyska motsvarighet. En pils kan man njuta, var som helst och när som helst men den passar också bra till sillbordet eller kräftskivan.

 

 

 

 

Weltenburger Barock Dunkel 4,7%

En lätthumlad, mörk öl med en maltig väldoft. Mörk malt ger den här ölen sin unika karaktär. En specialitet i välbalanserad smakrikhet och fin elegans som har bryggts under nästan 950år utan avbrott. Ett mustigt öl som passar bra till vilt och köttgrytor.

 

 

 

 

 

Weltenburger Barock Hell 5,6%

Barock Hell är ett starkt och kryddigt smakfullt öl med en guldgul färg och en mild humlesmak. Denna trevliga lageröl ämnar sig bra som sällskapsöl men även till lättare kötträtter.

 

 

 

 

 

Ysta 50/50 Halvmörk 4,9%

En blandning som har varit en storsäljare i restaurangen från starten -96 och som nu även tappas på flaska. En perfekt balans av den ljusa och mörka färskölen.

 

 

 

 

 

Ysta IPA 6,5%

Är vårat första överjästa öl som vi är mycket stolta över. Med inte en allt för kraftigt framträdande humlad beska men med en härligt frisk och blommig eftersmak.

 

 

 

 

 

 

Ysta Mörk 5,0%

Till ovanligheterna, ett mörkt lageröl som också är ett ofiltrerat färsköl. (opastöriserat) Ysta Mörk är nötbrun och amber i färgen med en maltig doft. Det har en smak av mörkt bröd och aprikos med en mjuk efterbeska. Kan avnjutas till grillat och vilt eller varför inte till Fransk chokladkaka.

 

 

 

 

 

Skånsk Klassiker 5,0%

Detta öl är bryggt med råvaror och recept från Skåne. Men eftersom vi inte vill göra annat än färsköl i vårat lilla bryggeri så är detta prima lageröl tillverkat i hjärtat av Tjeckien. Med en mjuk beska och en viss fyllig sötma.

 

 

 

 

 

 

Ysta Färsköl 4,8%

Ett opastöriserat och ofiltrerat lageröl som bryggs enligt de Tyska renhetslagarna från 1516. Ysta Färsköl har en gyllene färg med en doft av bröd, en frisk och fruktig smak med lagom beska av humle och brödiga toner av malt i god balans. Passar såväl till fisk som kött men även innan, efter och mellan måltiderna.